Documento Media

«Η μουσική είναι σαν την πρώτη γουλιά του πρωινού καφέ»

Είμαι ο… Θοδωρής Τσάτσος, ψυχολόγος, στιχουργός και ερμηνευτής.

Παίζω… Αν και οι ορολογίες θεωρώ ότι είναι πολύ περιοριστικές, τα τραγούδια μου εντάσσονται στο ευρύτερο έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… Από μικρός αγαπούσα πολύ τη μουσική χωρίς ποτέ να σκεφτώ πως θα ασχοληθώ με αυτήν. Στα 18 μου ένας φίλος μου πρότεινε να γίνω τραγουδιστής στο metal συγκρότημα που θα έφτιαχνε. Λίγο μετά ξεκίνησα μαθήματα τραγουδιού τα οποία συνέχισα για οκτώ χρόνια.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… Η κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δίσκου.

Αγαπώ… Τη μουσική, τα βιβλία, το θέατρο, τα ξενύχτια με φίλους, να δουλεύω με ωραίους ανθρώπους.

Σιχαίνομαι… Την αγένεια, την εμμονή στην άγνοια, τη μικροψυχία.

Οταν δεν παίζω μουσική… Εργάζομαι ως ψυχολόγος καθώς επίσης και στην κοινωνική επιχείρηση Black Light, η οποία μεταξύ άλλων πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις σε καταστήματα λιανικής πώλησης για την ορθή εξυπηρέτηση τυφλών πελατών.

Καλλιτέχνης-είδωλο… Μεταξύ πολλών από τους Ελληνες λατρεύω τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Ο αγαπημένος μου ξένος τραγουδοποιός είναι ο Μπίλι Τζόελ.

Αγαπημένοι στίχοι… Ξεχωρίζω μια φράση από το τραγούδι «Σιμούν» του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Ολα στραβά γινήκανε και όλα είναι ωραία».

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στιλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… Η «Ανακωχή» του Τζίμη Πανούση.

Η μουσική είναι σαν… Την πρώτη γουλιά πρωινού καφέ.

Εάν δεν ήμουν μουσικός… Δεν νιώθω πως είμαι… Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου σαν κάποιον που αγαπά πολλά πράγματα και βάζει ενέργεια και ψυχή σε όλα αυτά.

H πολιτική… Είναι αυτό που κάνεις την κάθε μέρα. Είναι ο τρόπος που πλησιάζεις τους ανθρώπους. Δεν είναι συνθήματα και βεβαιότητες.

Η θρησκεία… Είμαι πολύ μακριά από δόγματα και τελετουργίες. Οταν νιώθω την ανάγκη προσεύχομαι σε κάτι δικό μου.

Στα άμεσα σχέδιά μου… Να μοιραστώ τα τραγούδια του δίσκου ζωντανά με τον κόσμο όταν αυτό επιτραπεί. Είναι κάτι που το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.

Ο νέος δίσκος μου… Εχει τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα» και κυκλοφορεί από την MLK. Η παραγωγή και η ενορχήστρωση είναι του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου που υπογράφει και τέσσερις από τις συνθέσεις. Οι υπόλοιπες ανήκουν στους Κώστα Γάκη, Σπύρο Παρασκευάκο, Γιώργο Κυριάκο και Δημήτρη Ιλεμόσογλου. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι δικοί μου, εκτός από ένα που το έχει γράψει η Αθηνά Σπανού. Τέλος, στον δίσκο συμμετέχει σε δύο κομμάτια η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου.

Ville Πρόσωπο

el-gr

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282681870146377

Documento Media