Documento Media

«Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Του Μαριάν Τουμπάσι

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην οποία σημειώνεται ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» ο πρέσβης της Παλαιστίνης μιλά στο Documento για την κατάσταση στη Γάζα. Η εφημερίδα, ως όφειλε, απευθύνθηκε και στην πρεσβεία του Ισραήλ, η οποία όμως αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.

«Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είναι προφανές ότι εδώ δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του Ισραήλ και είναι ορατά σε όλους τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν την πολιτική διακρίσεων και απαρτχάιντ του Ισραήλ, τα οποία θα πρέπει να είναι κόκκινο προειδοποιητικό πανί για όλο τον κόσμο και εξ αυτού του λόγου να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τη διεθνή κοινότητα, την ΕΕ και την Ελλάδα, που είναι το λίκνο των δημοκρατικών θεσμών, για να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασωθεί ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός.

Για άλλη μια φορά ήρθε η στιγμή η Ελλάδα όπως την ξέρουμε να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την αντίσταση στην αδικία, τη συστηματική καταπίεση, την εθνοκάθαρση, τις πολιτικές απέλασης και τις επιθέσεις που εφαρμόζονται αυτές τις μέρες στην περιοχή Sheikh Jarrah στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και στις παλαιστινιακές κοινότητες εντός του Ισραήλ. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σταθεί όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και θα ξεκαθαρίσει τη θέση και τη στάση της απέναντι στο επεκτατικό αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ. Με λίγα λόγια, να επιβάλει από μόνη της αλλά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυρώσεις, ιδιαίτερα αυτή την ώρα που αποκαλύπτεται μπρος στα μάτια όλου του κόσμου η αδιάψευστη αλήθεια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ετσι οι αρχές του διεθνούς δικαίου που στηρίζει δεν θα υπολογίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και δεν θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη σκέψη του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου. Σε αντίθετη περίπτωση θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και τότε δεν θα υπάρχει χώρος για λύπη και τύψεις καθώς θα απειλούνται η σταθερότητα, η ειρήνη και η ασφάλεια σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ανατολικής Μεσογείου».

Doc Λωρίδατηςγάζας

el-gr

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282260963351369

Documento Media