Documento Media

Επενδύουν οι ιδιώτες, καθυστερεί ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναβάλλει συνεχώς την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

Τζώρτζης Ρούσσος

Εν συντομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την κύρωση των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα βλέποντας το μέλλον.

Γιατί ενδιαφέρει

Επενδύσεις των ΕΛΠΕ και των ομίλων Κοπελούζου και Μυτιληναίου στη Βόρεια Μακεδονία.

Είναι ποτέ δυνατόν μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να εμποδίζει την εξαγωγική δραστηριότητα; Το πράττει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διά της παραλείψεως κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι ένα προαπαιτούμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πικρό ποτήρι για τον πρωθυπουργό. Οταν ήταν στην αντιπολίτευση τάχτηκε ενάντια στην αναγνώριση

της γειτονικής χώρας ως Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους. Και τώρα που πρέπει να κυρώσει τα πρωτόκολλα επιλέγει και πάλι τα μικροπολιτικά παιχνίδια. Ομως την ίδια ώρα η ιδιωτική πρωτοβουλία προχωρά σε έργα στη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία αλλάζουν τον χάρτη των Βαλκανίων.

Ψευδεπίγραφος φόρτος

Ο πρωθυπουργός μεταθέτει για το μέλλον την επικύρωση επικαλούμενος «φόρτο νομοθετικού έργου αυτή την περίοδο». Το αληθές είναι βέβαια ότι φοβάται τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Η πραγματικότητα όμως τον εκδικείται, τον ξεγυμνώνει και αποκαλύπτει το πραγματικό του προσωπείο. Ολα αυτά για να μην παραδεχτεί ότι οι Τσίπρας – Κοτζιάς έλυσαν με παρρησία ένα πρόβλημα δεκαετιών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εν έτει 1959 είχε αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπογράφοντας τη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με το τότε ομόσπονδο γιουγκοσλαβικό κρατίδιο. Αυτό για όσους γνωρίζουν Διεθνές Δίκαιο ονομάζεται de jure αναγνώριση.

Δρα καταστροφικά

Ο «πολιτικός απατεώνας» που ποδοπάτησε ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα για να καταλάβει την εξουσία βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του. Καταστρέφει την Ελλάδα για να διασωθεί. Για να ακμάσει μια οικονομία πρέπει να έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο, να είναι εξαγωγική. Επίσης είναι γνωστό ότι η ενέργεια είναι το ισχυρό χαρτί των ελληνικών εξαγωγών. Ολα αυτά γίνονται στάχτη και μπούρμπερη για να διασώσει την πολιτική του τιμή. Κάτι που στην παρούσα συγκυρία με την ελληνική οικονομία να ασφυκτιά από την πανδημία αποκτά ευρύτερες διαστάσεις.

Doc Βόρειαμακεδονία

el-gr

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

2021-05-16T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282213718711113

Documento Media